Meteen naar de inhoud

Behandelingen

Fysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

NEUROLOGISCH

Alle neurologische symptomen ontstaan door een stoornis in de goede werking van hersenen, zenuwen, ruggenmerg of spieren. Hoe ze tot uiting komen kan soms sterk verschillen van persoon tot persoon.

REUMATOLOGISCH

REUMATOLOGISCH

Reumatologie is een geneeskundig specialisme wat zich o.a. bezig houd met ontstekingen van gewrichten, slijtage/artrose, weke delen reuma (reuma buiten gewrichten) en reuma aan het skelet.

De therapie is er om achteruitgang te voorkomen, verbetering kan tijdelijk plaats vinden.

REVALIDEREN

Volgens de dikke Van Dale is het: iemand opnieuw valide maken, of opnieuw valide worden, afhankelijk van het standpunt van de patiënt of dat van de therapeut

“Mensen weer op pad helpen. Dat telt”

Cees Visser